Trykk for oppskrift:
Ingredienser: 4 porsjoner
- 2 butterdeigplater
- 2 eggeplommer
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ss maizenna
- 2 ss sukker
- 2 dl helmelk
- 50-75 g melkesjokolade (hakket)
- 1 egg til pensling
Slik gjør du:
Sett ovnen på 180° varmluft, og tin ut 2 butterdeigplater på kjøkkenbordet.
Pisk sammen eggeplommer, maizenna, sukker og vaniljesukker i en bolle.
Varm melken opp i en kjele, rett under kokepunktet.
Hell litt og litt av den varme melken oppi eggeblandingen, mens du pisker.
Når du har blandet inn all melken hell hele blandingen tilbake til kjelen og kok opp mens du pisker.
La den småkoke i 3-5 minutter eller til at vaniljekremen har blitt tykk.
Husk å pisk hele tiden så det ikke brenner seg i bunnen.
Hell vaniljekremen i en skål og sett til avkjøling i 10-15 minutter.
Del de ferdig tinet butterdeigplatene i to, så du har 4 fire like
store firkanter.
Pensle med egg og kutt ut et lite spor rundt hele, ca 1 cm fra kantene.
Så du vet hvor du skal helle vaniljekremen etterpå.
Fyll vaniljekrem innenfor sporet og dryss med hakket melkesjokolade.
Sett de i ovnen på midterste rille i 20-25 minutter eller til de er gylne og fine.
Avkjøl litt før servering så vaniljekremen får stivne litt.
Godt med iskrem eller melis.
Ingrediensene som var i denne desserten
Da var alt blandet i bortsett fra melken
Så var melken i (dette bildet er beregnet for 12 stykker)
Så var vaniljekremen ferdig avkjølt og helt på sammen med hakket sjokolade
Da var det servert på et fat med melis 🙂
Bon Appétit
Veldig sprø og kjempe gode 👌👌👌takk Filip , du er SÅÅÅÅ flink 😍
Sendt fra min Samsung Galaxy-smarttelefon.
LikeLike