Trykk for oppskrift:
Ingredienser: 3-4 personer
- 350 g oksekjøtt
- 1 rødløk
- 2 fedd hvitløk
- 0,5 rød chili
- 0,5-1 ts chilikrydder
- 1 ts spisskummen
- 1/2 ts kanel
- 2 boks hermetiske tomater
- 1-2 ts brunt sukker
- 1 boks svarte bønner
- 30 g mørk sjokolade 70%
Slik gjør du:
Stek kjøttet raskt i litt olje og tilsett salt og pepper.
Sett det stekte kjøttet til side.
Finhakk rødløken og stek den sammen med olje i en gryte til løken er blank og myk.
Finhakk hvitløk og chili og la de steke med på slutten.
Tilsett krydderet og la det surre med ca. 1 minutt.
Når du tilsetter chilikrydderet så må du smake til, fordi det kan bli veldig sterk hvis du har for mye.
Deretter hell de hermetiske tomatene i gryten (hvis du ikke vil ha noen tomatbiter så blend de).
Smak deretter til med sukker.
Tilsett bønnene, sjokoladen og smak eventuelt til med mer krydder.
Retten er ferdig når bønnene er gjennomvarme.
Server gjerne med ris og baguetter.
Varene som måtte til
Så var maten ferdig til servering🙂
Og da er det bare å si Bon Apetitt