Chili Con Carne med sjokolade

Trykk for oppskrift:
Ingredienser:                 3-4 personer

  • 350 g oksekjøtt
  • 1 rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0,5 rød chili
  • 0,5-1 ts chilikrydder
  • 1 ts spisskummen
  • 1/2 ts kanel
  • 2 boks hermetiske tomater
  • 1-2 ts brunt sukker
  • 1 boks svarte bønner
  • 30 g mørk sjokolade 70%

Slik gjør du:

Stek kjøttet raskt i litt olje og tilsett salt og pepper.
Sett det stekte kjøttet til side.

Finhakk rødløken og stek den sammen med olje i en gryte til løken er blank og myk.
Finhakk hvitløk og chili og la de steke med på slutten.
Tilsett krydderet og la det surre med ca. 1 minutt.
Når du tilsetter chilikrydderet så må du smake til, fordi det kan bli veldig sterk hvis du har for mye.
Deretter hell de hermetiske tomatene i gryten (hvis du ikke vil ha noen tomatbiter så blend de).
Smak deretter til med sukker.
Tilsett bønnene, sjokoladen og smak eventuelt til med mer krydder.
Retten er ferdig når bønnene er gjennomvarme.

Server gjerne med ris og baguetter.

Varene som måtte til

Så var maten ferdig til servering🙂
Og da er det bare å si Bon Apetitt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s