Mor og far sa at desserten nesten tok livet av dem fordi den var så god, så det viser bare at desserten var fabelaktig!Trykk for oppskrift:
Ingredienser: 8 porsjoner
- Olje til pensling
- 6 dl kremfløte
- 55 g perlesukker
- 2 ts gelatinpulver
- 1,5 ts vaniljesukker
- 1 liten kopp espresso
SJOKOLADESAUS: - 0,5 dl matfløte
- 55 g lys kokesjokolade
Slik gjør du:
Smør 8 små 1 dl former med olje.
Ha kremfløten i en gryte (ikke sett på varmen enda).
Tilsett vaniljesukkeret og perlesukkeret i fløten og varm opp til under kokepunktet.
Sett deretter gryten til siden.
Ha espressoen og gelatinpulver i en ildfast bolle og la den stå i 5 minutter eller til det tykner.
Sett bollen over en gryte med kokende vann til det oppløses.
Sil kremfløteblandingen for å få vekk de små kulene av perlesukkeret.
Hell litt av kremfløte blandingen oppi bollen med kaffen og gelatinpulveret, mens du rører.
Slå deretter denne blandingen i resten av kremfløteblandingen.
Rør rundt til det er blandet godt.
Fordel blandingen i de smurte formene, og sett de i kjøleskapet over natten.
Sausen:
Smelt sjokoladen sammen med litt flytende Melange.
Hell litt og litt matfløte i sjokoladen, mens du rører.
Hell sjokoladesausen på toppen av Panna Cottaen.
Ingrediensene som måtte til
Da er kremfløteblandingen varmet nok
Da er de klare til å settes i kjøleskapet
Klar for servering
Bon Apetitt 🙂