Panna Cotta med kaffe og sjokoladesaus

Mor og far sa at desserten nesten tok livet av dem fordi den var så god, så det viser bare at desserten var fabelaktig!L1000877.JPGTrykk for oppskrift:
Ingredienser:                  8 porsjoner

  • Olje til pensling
  • 6 dl kremfløte
  • 55 g perlesukker
  • 2 ts gelatinpulver
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 1 liten kopp espresso
    SJOKOLADESAUS:
  • 0,5 dl matfløte
  • 55 g lys kokesjokolade

Slik gjør du:
Smør 8 små 1 dl former med olje.
Ha kremfløten i en gryte (ikke sett på varmen enda).
Tilsett vaniljesukkeret og perlesukkeret i fløten og varm opp til under kokepunktet.
Sett deretter gryten til siden.

Ha espressoen og gelatinpulver i en ildfast bolle og la den stå i 5 minutter eller til det tykner.
Sett bollen over en gryte med kokende vann til det oppløses.

Sil kremfløteblandingen for å få vekk de små kulene av perlesukkeret.
Hell litt av kremfløte blandingen oppi bollen med kaffen og gelatinpulveret,  mens du rører.
Slå deretter denne blandingen i resten av kremfløteblandingen.
Rør rundt til det er blandet godt.
Fordel blandingen i de smurte formene, og sett de i kjøleskapet over natten.

Sausen:
Smelt sjokoladen sammen med litt flytende Melange.
Hell litt og litt matfløte i sjokoladen, mens du rører.

Hell sjokoladesausen på toppen av Panna Cottaen.

L1000829.JPGIngrediensene som måtte til

L1000837.JPGDa er kremfløteblandingen varmet nok

L1000838.JPGDa er de klare til å settes i kjøleskapet

L1000877.JPGKlar for servering

Bon Apetitt 🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s