Innbakt Pizza

Denne gangen skal vi lage en ny vri på innbakt pizza.
Og husk, jo mer fyll man har inni, jo bedre blir den:-)L1000842.JPG

Trykk for oppskrift:
Ingredienser:           4 sultne personer

  • 3 dl hvetemel
  • 7 dl speltmel
  • 4 dl vann (40°)
  • 0,7 pk gjær
  • 5 ss olivenolje
  • 0,7 ts salt
  • Osteskiver
  • Pepperoni
  • Mozzarella
  • Pizzasaus
  • 1,5 ss Persille
  • 1 fedd hvitløk (finhakket)

Slik gjør du:
Sett ovnen på 180°.
Bland ut gjæren i vannet og tilsett mel, salt og 3,5 ss olivenolje.
Elt deigen godt med en kjøkkenmaskin og tilsett mel om nødvendig.
La den hev over varmt vann i 10-15 min.

Del deigen i to, kna den og kjevle den rundt til en rund pizza.
Legg den ene runde pizzaen på en stekeplate med litt mel.

Ha på det du ønsker som fyll oppå pizzaen, gjerne i flere lag.
Legg den andre pizzadelen over fyllet og trø sidene under bunnen.

Skjær et stjernemønster i midten av pizzaen helt gjennom.
Brett innholdet (vises hvordan man gjør det på bildet lengre ned).

Bland 1,5 ss olivenolje, persille og hvitløk.
Finn en slikkepott og gni olivenolje-blandingen på pizzaen.

Sett pizzaen derreter i ovnen i ca. 40 minutter.

L1000821.JPGIngrediensene som måtte handles

L1000823.JPGDa er eltingen ferdig

L1000830.JPGSå er den blitt hevet, knadd og kjevlet

L1000831.JPGDa er fyllet tilsett

L1000833.JPGSlik skal man skjære

L1000836.JPGDa er nest og siste stopp ovnen

L1000842.JPGDa er det bare å spise pizzaen, også er det plass i midten til å legge tomatsaus eller noe lignende.
BON APETTIT 🙂

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s