Ble litt forsinket denne gang på grunn av et stort prosjekt på skolen, men nyt denne sjokolade- og nøtte kjeksen!
- Trykk for oppskrift:
Ingredienser:
Bunn: - 2 eggehviter
- 100g sukker
- 100g mandler
Sjokoladekrem: - 75g vann
- 1 ss brunt sukker
- 75 melange (ikke flytende)
- 150g mørk kokesjokolade
Slik gjør du:
Slå ovnen på 180°.
Visp eggehvitene i en kjøkkenmaskin til at eggene begynner å skumme.
Tilsett sukker litt og litt om gangen mens det piskes.
Når alt sukkeret er tilsatt, øker du hastigheten og pisker videre til en tykk og blank marengs.
Hakk mandlene til mindre biter og vend mandlene i massen, og bland godt. Hell nøttebunnen i en godt smurt form.
Stek nøttebunnen i ca. 25 minutter, og deretter avkjøl på rist
(ca. 30 minutter).
Ta nøttebunnen ut av formen og legg den på et avlangt fat.
Ha vann, smør, brunt sukker og kokesjokolade i en gryte på svak varme.
La det smelte til det er en flytende masse.
Hell sjokolademassen over nøttebunnen og la den stivne i kjøleskapet over natten.
Varene jeg trengte
Da var nøttebunnen ferdig blandet, og neste stopp ovnen
Da er det bare å vente til sjokoladen er stivnet
Og til slutt resultatet 🙂
BON APETITTO 🙂 🙂
Denne var utrolig god Filip! Mmmmm…
LikeLike