Sjokolade- og nøtte kjeks

Ble litt forsinket denne gang på grunn av et stort prosjekt på skolen, men nyt denne sjokolade- og nøtte kjeksen!

L1000788.JPG

  • Trykk for oppskrift:
    Ingredienser:
    Bunn:
  • 2 eggehviter
  • 100g sukker
  • 100g mandler
    Sjokoladekrem:
  • 75g vann
  • 1 ss brunt sukker
  • 75 melange (ikke flytende)
  • 150g mørk kokesjokolade


Slik gjør du:

Slå ovnen på 180°.
Visp eggehvitene i en kjøkkenmaskin til at eggene begynner å skumme.
Tilsett sukker litt og litt om gangen mens det piskes.
Når alt sukkeret er tilsatt, øker du hastigheten og pisker videre til en tykk og blank marengs.
Hakk mandlene til mindre biter og vend mandlene i massen, og bland godt. Hell nøttebunnen i en godt smurt form.
Stek nøttebunnen i ca. 25 minutter, og deretter avkjøl på rist
(ca. 30 minutter).
Ta nøttebunnen ut av formen og legg den på et avlangt fat.

Ha vann, smør, brunt sukker og kokesjokolade i en gryte på svak varme.
La det smelte til det er en flytende masse.

Hell sjokolademassen over nøttebunnen og la den stivne i kjøleskapet over natten.

IMG_3667.JPGVarene jeg trengte

IMG_3674.JPGDa var nøttebunnen ferdig blandet, og neste stopp ovnen

L1000786.JPGDa er det bare å vente til sjokoladen er stivnet

L1000788.JPGOg til slutt resultatet 🙂

BON APETITTO 🙂 🙂

1 Comment

Leave a comment