Innbakt pizza

Pizza er en meget populær middagsrett fra Italia, så hvorfor ikke prøve en liten vri her og – innbakt

L1000747.JPG
Trykk for oppskrift:

Ingredienser:

  • 3 dl vann (40°)
  • 0,5 pk fersk gjær
  • 2 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 7 dl hvetemel
  • Mozzarella
  • Pepperoni
  • Din favoritt pizzasaus
  • Kylling

Ideer til annet fyll:

  • Champignon
  • Løk
  • Kokt skinke
  • Paprika


Slik gjør du:

Bland gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt.
Elt deigen godt med en kjøkkenmaskin, og la den heve i 20-30 minutter.

Når den er ferdig hevet kjevle den rektangulær, og sett ovnen på 175°.
Skjær eventuelt av kantene så den blir helt rektangulær.
Hell pizzasausen på 1/3 av deigen (kun nedover midten) og legg deretter pepperoni, ost og kylling oppå pizzasausen eller noe annet du ønsker.

Skjær på skrå nedover sidene av deigen der det ikke er noe fyll (minst 1 cm mellom hvert kutt) og flett deigen.

Sett pizzaen i ovnen i 30-40 minutter så er du ferdig 🙂

IMG_0119.jpg
Varene jeg måtte ha for denne pizzaen

IMG_0129.jpgDa var ingrediensene i deigen eltet godt

L1000739.JPGSå var fyllet på

L1000741.JPGDa var det nok fletting

L1000747.JPGOg slik ble det etter all bakingen 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s