Rullekake med sjokoladekrem

Da jeg lagde denne så rullet og stramte jeg litt for sløft, så da ble det for stort rom midt på. Og da rant litt av sjokoladekremen av, så anbefaler å ikke gjøre det sløft, men stramt!

L1000733.JPG

Trykk for oppskrift

Ingredienser: 

  • 4 egg
  • 125g sukker
  • 125g hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver
    Sjokoladekrem:
  • 125g smør
  • 125g melis
  • 1 eggeplomme
  • 4 ss kakao

Slik gjør du:

Sett ovnen på 225°
Visp egg og sukker til en stiv eggedosis. Bland mel og bakepulver og hell det over i eggedosisen, og bland. Smør røren jevnt utover en papirkledt langpanne. Stek kaken midt i ovnen i 6-8 minutter. Altså til at den er gylden. Hvelv kaken deretter på et sukkerdrysset papir og avkjøl den under langpannen (ca 10 min). Rør smør og melis hvitt til sjokoladekremen.
Rør inn eggeplommen og kakao. Smør kremen over den kalde kaken og rull den sammen. Rull kaken stramt inn i matpapir og la den ligge og “sette seg” gjennom natten med skjøten (åpningen) ned.

L1000722.JPGVarene jeg trengte

L1000728.JPGSå var (deigen) ferdig

L1000727.JPGDa var sjokoladekremen også ferdig

L1000731.JPGDa er det bare å rulle stramt og forsiktig (det var her jeg gjorde en feil)

L1000733.JPGOg slik ble sluttresultatet av denne rullekaken
Bon appetitt 🙂 Har du noen ideer på middager eller desserter?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s